Vuoden 2019 Zeepio Showreel

Vuoden 2019 Zeepio Showreel sisältää muutakin kuin kauniita kuvia. Nimittäin asiakkaiden kommentteja työstämme. Osa niistä on sanottu ohimennen, jotkut ovat peräisin sähköposteista tai viesteistä, ja onpa seassa jopa jokunen kommentti, jonka uudet asiakkaat ovat kuulleet aiemmilta asiakkailtamme. Mutta yhtään kommenteista ei ole erikseen pyydetty tätä tarkoitusta varten.Showreel alkaa heti rytisten. Ei ehkä näytä siltä, mutta avauskohtaus on peräisin sensaatiomaista tanskalaista Silta-tv-sarjaa parodioivasta hulvattomasta sketsistä "Föri | Lautta", jonka luoja on monilahjakkuus Anna-Maija Ihander. Toteutimme sen hänen häikäisevää Ebola the Musical -teatteriprodutiotaan varten, joka nähtiin viimeksi Åbo Svenska Teaterissa.

Meillä on ollut ilo ja kunnia työskennellä yhdessä aiemminkin, ja nyt (kesäkuussa) seuraavakin yhteishankkeemme on esituotantovaiheessa. Loppukesästä on nimittäin luvassa jatkoa huiman suositulle "Tavernassa" -musiikkivideolle) jonka toteutimme Ihanderin keskiaikaista huumorimusiikkia tekevälle Räikkä-yhtyeelle. Kannattaa siis pysyä kuulolla!

Showreelin seuraavat kuvat ovat perusleipäämme; yritysvideot nimittäin. Kuvat ovat peräisin Jungheinrichille tekemistämme elokuvista, joita varten kiersimme Suomea haastattelemassa heidän asiakkaitaan ja dokumentoimassa teollisuusyritysten arkea. Niistä koostettiin nettivideoseinä, eli yhteisen aiheen tai teeman yhdistämä videoklippien kokonaisuus. Käyttäjä voi kiinnostuksensa mukaan katsoa niitä yksittäin tai vaikka kaikki peräkkäin. Vähimmilläänkin hän näkee tusinan kuvia ja lukee otsikot. Näinä informaatiohälyn aikoina se on ainakin hyvä alku.

Leikkaussalikohtaus esittelee GE Healthcaren potilasmonitoria – jonka on muotoillut asiakkaamme ED Design. Se on firma, jossa on muotoiltu melkoinen määrä suomalaisia klassikkotuotteita, Valtran traktoreista Oraksen hanoihin ja Enston sähköauton latauspisteistäMolok-jätteenkäsittelyjärjestelmiin.

Yksi viime vuosien makeimmista töistämme on ollut tehdä filmejä Finnpilotille. Projektin puitteissa olemme päässeet vahvojen ja nopeiden luotsikutterien kyytiin, kiipeilemään leidareita pitkin laivoihin avomerellä ja ylipäänsä tutustumaan lähietäisyydeltä erilaisiin aluksiin risteilijöistä tankkereihin. Kuvausretkistä on tuntikausia upeaa materiaalia todisteena, mutta tuskinpa ne heti unohtuisivat ilmankaan.

Toinen unelmaduuni on ollut Turun taidemuseon toimeksianto haastatella heidän kokoelmiinsa kuuluvia nykytaiteilijoita. Olemme tähän mennessä tavanneet kymmenisen huipputaiteilijaa. Keskustelujen raakamateriaalit on arkistoitu tulevaisuuden taiteentutkijoita varten. Toki niistä on koostettu myös erilaisia versioita ja presentaatioita tavallisten museokävijöiden iloksi.

Messut, tuote-esittelyt ja tempaukset ovat perinteinen esimerkki tapahtumista, joita järjestetään jotta asiakkaat saataisiin tutustumaan tuotteisiin ja palveluihin. Sama pätee elävään kuvaan: nykyisin on ehdottoman tärkeää dokumentoida ja julkaista korkealaatuista materiaalia kaikista tilaisuuksista, joissa yritys on esillä. Se yksinkertaisesti moninkertaistaa näiden yleensä kalliiden ja vaivalloisten tapahtumien yleisön.

Asiakkaamme, kierrätysmuovia ja siitä design-tuotteita valmistava Durat esimerkiksi vei meidät Tukholman valo- ja kalustemessuille 2019. Työ alkoi itse asiassa jo ennen messuja, sillä toteutimme timelapse-kuvan heidän upean messuosastonsa rakennustyöstä. Messujen aikana emme ainoastaan dokumentoineet tapahtumaa, vaan myös editoimme ja julkaisimme materiaalia suoraan paikan päältä. Syystä tai toisesta kotiin jäänyt asiakaskunta arvostaa että heitä ajatellaan ja pidetään näin ajan tasalla.

Uusin esimerkki Duratin edelläkävijyydestä on heidän #meritarinasi -projektinsa. Se on Duratin panos John Nurmisen Säätiön Itämeren suojeluhankkeeseen. Duratin idea, jota Zeepio on auttanut jatkokehittelemään, on kiertää erilaisissa merellisissä tapahtumissa kertomassa yleisölle suojeluhankkeesta. Jos osallistuja lahjoittaa säätiölle rahaa Duratin tiimissä, yritys maksaa lahjoitukselle bonuksen. Osallistuja voi myös kertoa videolle oman meritarinansa, jotka kerätään meritarinasi.fi -sivustolle. Loppukesästä osallistujien kesken arvotaan Duratin upea ja palkittu design-penkki – kampanjan väreissä, luonnollisesti.

Meillä Zeepiolla yksinkertaisesti rakastetaan liikkuvaa kuvaa. Siksi pyöritämme kaiken muun ohessa myös sivustoa nimeltä IKITOMU. Se on pitkälti elävään kuvaan pohjautuva verkkojulkaisu, joka käsittelee taidetta, kulttuuria ja kestävää, hyvää elämää. Sisältö on journalistisesti riippumatonta, mutta julkaisu toimii mainiona mainoskanavana ja esittelyalustana tekemisellemme. Olemme vahvasti sitä mieltä, että edistyksellisten yritysten ja yhteisöjen pitäisi tuottaa jotakin vastaavaa omien tuotteittensa ja arvojensa ympäriltä. Se on lähes itsestäänselvä ratkaisu nykyiseen puppumainonnan tulvaan, mutta vaatii toki näkemystä ja pitkäjänteisyyttä.

Näistä syistä halusimme esimerkkipätkäämme muutaman kuvan myös IKITOMUsta. Herkulliset lohileivät rantakallioilla ovat peräisin lähimatkailua saaristossa käsittelevästä jutustamme, ja hävittäjäkoneet rantabulevardin yllä tallensimme juttumatkaltamme vuoden 2018 Manifestaan, joka järjestettiin Sisilian Palermossa.

Kaunis lopetuskuvamme kuuluu puolestaan yhteen kolmesta musiikkivideosta, jotka olemme toteuttaneet Leekolle, huikean lahjakkaalle laulaja-lauluntekijälle, jonka kotipaikka on myös Helsinki. Kiitos että katsoit näytefilmimme ja muista toki käydä usein sivuillamme zeepio.com (tai zeepio.fi, kuten haluat) ja ikitomu.com!

Recent Posts

See All

ED Design. Legendaarinen suomalainen muotoilutoimisto, jossa on tehty valtava määrä tunnettuja tuotteita Valtran traktoreista Oras-hanoihin, Enston sähköauton latausasemasta Molokin jätehuoltojärjeste