Yritysten ja järjestöjen yhteistyöstäkö ratkaisu sisältöongelmaan?

Lyhyt versio: Todellakin! Lisätietoa ville.kiiski@zeepio.com


Markkinointiviestinnän keinojen ja kanavien määrä suurempi kuin koskaan. Se on toki hyvä asia, mutta aiheuttaa myös ongelmia. Mediaympäristöstä on samalla kehittynyt säälimätön Molokin kita, johon pitäisi koko ajan pystyä lapioimaan tuoretta, laadukasta ja kiinnostavaa sisältöä.


Ongelman ratkaisemisessa arvopohja on yksi erittäin näppärä lähtökohta. Se on kiinnostavimpiakin tapoja. Yritykset ovat viime vuosina hahmottaneet ahkerasti arvojaan ja jopa niiden hyödyntämistä, mutta aika harva on oppinut liittämään niitä viestintäänsä mitenkään erityisen ansiokkaasti tai uskottavasti. Se on kuitenkin hyvä lähtökohta. Suomessahan on valtava määrä erilaisia järjestöjä, säätiöitä ja muita ei-kaupallisia toimijoita. Kun yritys etsii aktiivisesti järjestöjä, joilla on omaa vastaava arvopohja, on melko helppoa löytää yhteisiä hankkeita ja tavoitteita. Yhteisistä projekteista on helppo tuottaa järkevää, positiivista sisältöä. Samalla eri toimijat voivat yhdistää yleisöjään, ja luoda jopa uuden sisältömarkkinan, jolle löytyy täysin uusiakin yleisöjä.


Duratin tapauksessahan kävi juuri näin: Durat ja John Nurmisen Säätiö löysivät toisensa. On aivan selvää, että Durat, kierrätysmuovia tuottava yritys, jonka tehdas vielä on Rymättylässä eli saaristossa, sopii luontevasti yhteistyöhön merten suojelua ajavan järjestön kanssa. 


Tietenkin se on helpommin sanottu kuin tehty. Tällaisissa projekteissa tulee vastaan tilanteita, joita on vaikea aukottomasti suunnitella ennalta. Projektit elävät ja muutoksiin pitää vain reagoida. On hyväksyttävä, että toiminta on pitkäjänteistä, ja muutoksista oppiminen ja niihin reagointi on toiminnan luonteessa. Mekin tekisimme Durat-projektissa monta asiaa nyt toisin.


"Etsikää yhteistyötahoja ja käynnistäkää toiminta heti!"

Keskeisin neuvoni onkin, että etsikää yhteistyötahoja ja käynnistäkää toiminta heti. Mitä nopeammin projekti on päällä, sitä nopeammin siitä myöskin saadaan hyötyjä. Kannattaa käynnistää, oppia virheistä ja iteroida nopeasti. Samalla syntyy koko ajan laadukasta ja kiinnostavaa sisältöä. Kaikkia vaikeuksia ei voi ennakoida, mutta jos haluaa oikaista, kannattaa tietenkin kiinnittää projektiin vaikkapa juuri Zeepio. Jaamme mielellämme kaiken mahdollisen tietomme ja osaamisemme.


Olitpa siis yritys tai muu yhteisö, ota yhteyttä nyt välittömästi ja laita sähköpostia osoitteeseen ville.kiiski@zeepio.com, niin saadaan projekti käyntiin. Tai jos ei heti käynnistetä, niin ainakin päästään keskustelemaan, millaisia hyötyjä juuri teidän tapauksessanne olisi saavutettavissa.


Ota siis yhteyttä nyt, niin jatketaan siitä!


Ville Kiiski

ville.kiiski@zeepio.com

Recent Posts

See All

ED Design. Legendaarinen suomalainen muotoilutoimisto, jossa on tehty valtava määrä tunnettuja tuotteita Valtran traktoreista Oras-hanoihin, Enston sähköauton latausasemasta Molokin jätehuoltojärjeste

Vuoden 2019 Zeepio Showreel sisältää muutakin kuin kauniita kuvia. Nimittäin asiakkaiden kommentteja työstämme.