Zeepio: case ED Design - videotuotanto www-sivuilleED Design. Legendaarinen suomalainen muotoilutoimisto, jossa on tehty valtava määrä tunnettuja tuotteita Valtran traktoreista Oras-hanoihin, Enston sähköauton latausasemasta Molokin jätehuoltojärjestelmiin. Eli erittäin mielenkiintoinen yritys.


Aloitettiin katsomalla ensin vähän millaisia videioita kilpailijat käyttävät netissä. Todettiin että ne jakautuvat pitkälti kahteen kategoriaan. Ensinnäkin on niitä, joissa hienossa toimistossa juodaan kahvia ja kaikilla on kauhean hauskaa, ja toisaalta mainosmaisesti tehtyjä tuotekuvauksia. Haluttiin toteuttaa jotakin näiden välistä. Haluttiin toki näyttää myös vähän tuotteita, mutta koska se ei ole koko totuus, haluttiin saada myös esiin prosessia. Varsinkin koska prosessi-, strateginen ja palvelumuotoiluosaaminen ovat ED:n vahvuuksia. Tuotteiden suhteen lähdettiin siitä, että toivottiin voitavan näyttää ainakin joitakin tuotteita niiden todellisissa käyttöympäristöissä.


Analyysi ja kuvasuunnittelu johti siihen, että tähdättiin parissa kymmenessä sekunnissa, tai ainakin alle minuutissa, kerrottavaan eheään tarinaan. Aloitettiin kuvaamalla ED:n omia ihmisiä firman omissa tiloissa, sitten kuvattiin muutamia asiakkaita, vierailtiin yhden asiakkaan luonakin osana prosessia. Pyrittiin siis näyttämään koko kaari, prosessi, joka alkaa ideoinnista ja suunnittelusta, ja päätyy asiakkaan tiloihin ja tuotteen valmistamiseen. Ja sitten sykli alkaa taas alusta. Tässä tuotannossahan on siis kyse nettisivuston etusivun taustaluupista.


Kävimme myös kuvaamassa erilaisia tuotteiden käyttötilanteita, joista ehkä mielenkiintoisin oli ED:n muotoileman GE Healthcare -potilasmonitorin kuvaus. Leikkaussaliinhan olisi hieno päästä, mutta se on todella vaikeaa. Onnistuimme kuitenkin järjestämään kuvaukset Turun ammattikorkeakoulun opetusleikkaussaliin kaikkia hyödyttävällä tavalla, kun lupasimme samalla kuvata AMK:n käyttöön heidän opetusleikkaussaliaan esitteleviä still-kuvia. Näin pääsimme kuvaamaan ne pari tarvittavaa sekuntia leikkaussalissa. Ratkaisu toimi mielestämme oikein hyvin.


Tyylilliksi valitsimme hieman dokumentaarisemman lähestymistavan, ettei lopputulos olisi pelkkää mainoskiiltoa, koska sellainen ei aina ole välttämättä haluttu asia. *) 

Eli dokumentaarinen lähestymistapa ja tiiviit kuvat joissa yritetään kertoa mahdollisimman paljon. 


Ja lopputuloksestahan tuli tosi hieno!


*) Miksikö? Kysy vaikka sähköpostitse (ville.kiiski@zeepio.com), selitän oikein mielelläni!

Recent Posts

See All

Vuoden 2019 Zeepio Showreel

Vuoden 2019 Zeepio Showreel sisältää muutakin kuin kauniita kuvia. Nimittäin asiakkaiden kommentteja työstämme.

Moving Image

& Social Media

Zeepio designs, produces and publishes moving image and social media content. The productions can consist of corporate video, advertising film, 360° video presentation or 3D and cut animation, for example. We also run IKITOMU.com, an experimental video-heavy media site / blog hybrid of our own. It tries to find out if it's still possible to have fun, sustainably. For us that means art, responsible means of travel, tasty and eco-friendly food and such. How about creating the future with us? Please contact us, let's talk!

Elävä kuva & sosiaalinen media

Zeepio suunnittelee, tuottaa ja julkaisee elävää kuvaa ja some-sisältöjä. Tuotanto voi olla yritysvideo, mainosfilmi, 360° presentaatio tai vaikka 3D- tai leikeanimaatio. Pyöritämme myös IKITOMU.com -nimistä paljolti videoista koostuvaa nettijulkaisua / blogia. Se pyrkii selvittämään, onko ylipäänsä vielä mahdollista pitää hauskaa, kestävästi. Meille se tarkoittaa taidetta, vastuullista matkailua, hyvää ekologista ruokaa, sen sellaista. Mitä jos loisimme tulevaisuutta yhdessä? Ota yhteyttä niin keskustellaan!

info@zeepio.com | +358 40 5033897

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Vimeo Icon

Zeepio Oy | Pengerkatu 19 | Helsinki | Finland

© 2019 Zeepio